Informatie voor de vrijwilliger

Present in Vriendschap (PiV) Fijnaart kan niet bestaan zonder vrijwilligers, zij zijn de belangrijkste schakel.

Wat doen onze vrijwilligers?

De vrijwilligers van PiV bieden persoonlijke aandacht aan diegene die zich te vaak eenzaam voelt. Vaak is een luisterend oor of een goed gesprek al voldoende maar samen iets ondernemen zoals wandelen of een spelletje doen behoort ook tot de mogelijkheden.

Als vrijwilliger bent u sociaal, staat u open voor een nieuw contact, bent u echt een “mensenmens” en vindt u het prettig tijd te investeren in een ander. Wij gaan uit van een langdurig contact tussen de vrijwilliger en de presentvrager (de persoon die behoefte heeft aan contact) zodat een goede vertrouwensband kan ontstaan.

Hoe helpen wij onze vrijwilligers?

Als u zich aanmeldt krijgt u een intakegesprek, hierin krijgt u verdere uitleg over de werkwijze van PiV. Ter voorbereiding op het contact met de presentvrager krijgt u ondersteuning en begeleiding van professionals waaronder de wijkzuster.

Ook zijn er regelmatig bijeenkomsten met alle vrijwilligers waarin ervaringen worden uitgewisseld.

Ik wil graag vrijwilliger worden

Bent u na het lezen van de informatie op deze website enthousiast geworden over PIV en wilt u als vrijwilliger aan de slag  voor PiV Fijnaart?  Meld u zich dan aan dan via onderstaand aanmeldformulier.  Wij nemen vervolgens contact met u op. U ontvangt van ons een korte vragenlijstje ter beantwoording en nodigen u uit voor een kennismakingsgesprek.

Wij werken met een vrijwilligersovereenkomst en u bent automatisch verzekerd (wettelijke aansprakelijkheid) via de Vrijwilligersverzekering van Surplus.

Neem contact met ons op